Hubungi

03 7728 0821

E-mel

E-mel kami
img
img
img

Pembekal peralatan dan instrumen pergigian terkemuka di Malaysia

Pembaikan dalaman, Menubuhkan klinik baru, Pipa dan paip, Pelan susun atur untuk tender dan projek, Perundingan projek dan klinik baru, Makmal pergigian.

Kejayaan Bumi Dental Suppliers

Bumi Dental Suppliers Sdn Bhd dibentuk

Diasaskan oleh Dr Dzul and Pn Mardziah

Dari perniagaan yang kecil

Pertumbuhan berkembangan

Bekalan untuk Kementerian Kesihatan dan universiti

Perniagaan berkembang pembekalan pergigian kepada kerajaan

Dianugerah Perwakilan

Kerjasama dengan jenama pergigian terkemuka antarabangsa - Adec bagi pasaran Malaysia

Adec - Kerusi Pergigian

Salah satu jenama kerusi pergigian terkemuka di dunia

Mewakili Jenama Terkemuka Dunia

Bumi Dental Suppliers kembang portfolio perwakilan jenama bagi menyokong permintaan produk berkualiti tinggi

Lesen MDA

Diberikan Lesen dari Pihak Berkuasa Peranti Perubatan (MDA)

Bumi Dental Suppliers,
atar belakang kami

Bumi Dental Suppliers Sdn. Bhd. (BDS) salah satu pembekal pergigian tertua di Malaysia. Syarikat ini diperbadankan pada tahun 1981 di Damansara Utama, bandar baru Petaling Jaya, salah satu kawasan yang paling pesat berkembang di rantau Selangor, Malaysia.

Dari permulaan Bumi Dental Suppliers Sdn. Bhd. Telah menjadi syarikat perdagangan eksklusif yang menumpukan perhatian kepada pertumbuhan Profesion Pergigian. Bumi Gigi telah menumpukan keupayaan untuk menaik taraf keperluan Profesional di Bidang Pergigian. Sebelum tahun 1972 terdapat satu universiti di Singapura yang menawarkan kursus ijazah kedoktoran di mana kebanyakan pakar bedah pergigian telah dilatih. Hari ini, BDS berbangga dan terhormat untuk terlibat dalam revolusi yang membawa kepada penubuhan sepuluh sekolah pergigian.

Keperluan Pergigian telah berkembang dengan pesat dan akan berterusan sehingga ke masa depan, oleh itu BDS akan terus memajukan kemudahan dan kebolehannya untuk memenuhi keperluan juruteknik dan jururawat pergigian dan doktor masa kini dan masa depan yang terlatih di Sekolah Pergigian Malaysia, tempatan & luar negara. Melalui dedikasi kakitangan yang setia, BDS mengekalkan hubungan rapat dalam bidang pergigian. Nama BDS telah menjadi sinonim dengan profesion pergigian di Malaysia dan di luar negara. Baji mengekalkan budaya yang berbeza dan metodologi, BDS harus berusaha keras dan mencari hubungan terbaik dari syarikat-syarikat di seluruh dunia untuk peningkatan rawatan, keselesaan dan keselamatan pelanggan selalu moto motivasi Bumi Dental.

Bumi Gigi diasaskan dan masih diketuai oleh Perunding Pergigian, Dr Dzulkhaini Haji Husain, yang telah dilatih di sekolah pergigian di Singapore dan kemudian di Royal Colleges of Surgeons of England dan dia ingin memberikan yang terbaik kepada pelanggan-pelanggan. Oleh itu syarikat menikmati keupayaan melihat Seni Pergigian dari dalam dan bukan dari luar. Syarikat sentiasa berhati-hati untuk melindungi orang awam dari penggunaan bahan-bahan yang tidak berkualiti dan penggunaan barangan tidak Halal. BDS yakin boleh memainkan peranan yang sangat berkesan dalam kemajuan pergigian.